3. nap
2017. április 23. írta: takacsvera46

3. nap

lili.png

Amikor  PILÁRI LILI mosolyog, akkor már gondolhatjuk, hogy jól mennek a dolgok
(Pilári Lili  a Fesztivál motorja, a MárkusZínház művészeti titkára, színész, bábos)

 Az előadások előtt bevezető szavaival  derűt fakasztó PILÁRI GÁBOR mindig elmondja, hogy boldog, hogy ilyen sokan nézik az előadásokat, és persze kéri, hogy ne vakuzzanak, amit a kedves vendégek közül valaki sosem  fogad meg, amit nem is értek, hiszen a vaku csak tönkreteszi az árnyszínház képét, de a lényeg, hogy zsúfolásig tele vannak a színháztermek. Pécs városban van  közönség, aki kíváncsi erre a műfajra.
(PIlári Gábor a magyar bábművészet kiemelkedő egyénisége, a MárkusZínház művészeti vezetője, szakmája szerint PiláriGábor, az egész fesztivál megálmodója)
2n7.jpg(Nagy lelkesedésem közben nem felejtkeztem meg Vajda Zsuzsannáról, a MárkusZínház művészeti vezetőjéről,  a család lelkéről, szívéről. Vele holnap készül egy kis interjú, mesélem, mutatom)

Ilyen csodaszépeket, vagyis a jávai wajang bábokat nem mindennap lehet látni. Dús Polett, az indonéz kultúra kutatója előadásának részleteit később majd olvashatjátok (megnézhetitek) itt is.

15.jpgGrosschmid Erik, Bodor Éva és Rumi László
A bábművészet ikonjai elmélyülten játszanak egy tekerős gyerekjátékkal. De mindenből lehet tanulni, ihletet meríteni és az igazi bábos mindig játszik.

El gecko con botas spanyol előadás szereplői, Clementina Kura-kura, Damiár Bojorque ma délelőtt megtanították a gyerekeknek hogyan készítsenek hasonló bábokat.

9.jpgMegérdemelten nagy sikert aratott a RÓZSAKERT BÁBCSOPORT. Vezetőjük Hajduné Lovas Zsuzsanna arra vállalkozott hogy tanítványai segítségével készíti el ezt a látványos  előadást Pillanatképek

Lazításként a Mikropódium családi workshopja következett. Örömmel játszottak árnyjátékost a gyerekek és sokszor előfordult, hogy a szülők sem tudták megállni és beszálltak a mókába. Lénárt András, Aracs Eszter Mikropódium

A nagyszámú közönség nem csalódott, valódi élmény volt  a  cseh LISTEN THEATER Savitri előadása
Pavla Dombrovska rendezésében. Az előadás után a bábokat is megmutatták.

A nap zárásaként A tehén kalandjait nézhettük meg. Herlambang Bayu Aji, Berlinben élő indonéz bábművész német segítőivel adta elő. A wajang bábokból  (bár nem tervezte), bemutatót kellett tartania, olyan sokan tódultak fel a színpadra.

folyt. köv. holnap

A bejegyzés trackback címe:

https://karakulitmarkuszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2712449001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása