Savitri
2017. április 14. írta: takacsvera46

Savitri

Lisen Theatre (CZ)

savitri.jpg

2017. április 23. | 17.00 | Bóbita Bábszínház

Egy árnyjáték az odaadó, mindent legyőző szerelemről. Az előadásban egy ősi indiai eposzból, a Mahabharataból, kiragadott Szávitri történet elevenedik meg. Szávitri hercegnő szerelméről, állhatatosságáról szól, aki a halál rabságából mentette meg férjét.
Látványos, lenyűgöző előadás, melyben a nagyméretű (2x2 méteres) vásznon megelevenedő színes árnyak játékát a narrátor stilizált hangja és hangszeres zene kíséri. Az előadás felépítését és hangzását részben a keleti színpadtechnika inspirálta ezzel egy egyedi, sajátos formát létrehozva.
Az előadás nagy sikerrel szerepelt Csehországban és Európa más országaiban (Belgium, Németország, Lengyelország, Spanyolország, Franciaország, Szlovákia) megrendezett fesztiválokon. 2000-ben közönség és Erik díjat kapott Csehországban az Országos Bábszínházi Fesztiválon. 2007-ben pedig a legjobb előadás díjával jutalmazták az oroszországi Velikij Novgorodban megrendezetett Nemzetközi Színházi Találkozón.

Rendező: Pavla Dombrovská
Előadók: Eva Krásenská, Martin Ondruš
Díszlet, színpadkép: Jana Francová
Zene: Luděk Vémola
Világosítás, bábkészítő: Luděk Vémola

A bejegyzés trackback címe:

https://karakulitmarkuszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr812425457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása