Ballada
2017. április 14. írta: takacsvera46

Ballada

Pozsonyi Színház és Filmművészeti Főiskola Bábtanszék hallgatói (SK)

ballada.jpg2017. április 25. | 16.30 | Pécsi Nemzeti Színház Szobaszínháza

Közös alkotói folyamatban készíttették és játszák a Pozsonyi Színművészeti Egyetem bábtanszékének 2. éves diákjai.
Pedagógia vezetés: Doc. Jozef Mokoš, Dr.art Ivana Macková, Mgr. art. Kecskés Marika

A rövid 15 perces előadásnak K.J.Erben közismert balladája nyújtott inspirációt. Egy végzetes szerelemi történet jelenítődik meg árnyképek, modulált hangok és melódiák segítségével.

Rövid bemutatkozó írás az egyetemről és a résztvevő diákokról:
A Pozsonyi Színház és Filmművészeti Főiskola Bábtanszékének diákja vesznek részt a KARAKULIT Fesztiválon. Első és másodéves bábszínészek, rendezők. A rövid előadás a múlt szemeszterben jött létre, kollektív munkamódszerrel. A közös alkotói munka célja volt megismerni az árnyáték jellegzeteséégeit és színházi alkalmazásának lehetoségeit.
A Pozsonyi Főiskola Bábtanszékén a tanulmány célja, hogy abban az egyedi és jellegzetes előadóművészetben oktassák a fiatal művészeket, amelyben felfedezhetik az ember - színész és egy élettelen tárgy - egy báb kapcsolatát. Ezek mellett a cél, hogy a diákok elsajátítsák az alapvető bábjáték technikákat, összegzett áttekintést szerezzenek a hazai és nemzetközi bábszínháztörténetről. Egyedi teret kap az oktatásban az alternatív színházi kreativitás - szerzői színház, pantomim, a színház nem-színházi környezet, a fizikai színház és a stilizált művészeti színház. Nagy hangsúlyt helyezünk a kollektív színházi alkotás folyamatának megismerésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://karakulitmarkuszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6612425489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása