A Tehén kalandjai
2017. április 14. írta: takacsvera46

A Tehén kalandjai

Wayang Rajakaya (INA-GER)

tehen.jpg
2017. április 23. | 20.00 | Nagy Lajos Gimnázium díszterme


A kortárs indonéz árnyjáték, más néven wayang rajakaya, Herlambang Bayu Aji nevéhez fűződik. Herlambang Bayu Aji egy Berlinben élő indonéz bábművész, aki a tradicionális indonéz árnyjátékot alapul véve egy új stílusú árnyjátékot hozott létre 2005-ben. A wayang rajakayat elnevezés tulajdonképpen tanító, szemléletformáló állatmeséket takar, melyek az állatok és az emberek viszonyát vizsgálják (hogyan használjuk ki az állatokat, géntechnológia hátrányai stb.)
A történet egy arrogáns tehénről, Sarahról szól. Sarah boldogan él egy farmon, amely ellátja őt minden jóval: elegendő zöld fűvel, tiszta vízzel. Rendkívül elégedett életével és „magasabb rangúnak” tartva magát lenézi a körülötte élő állatokat. Egy nap azonban vége szakad ennek az idilli életnek. Az istenek, hogy megleckéztessék Saraht, felhőszakadással és áradással sújtják a vidéket, amely romba dönti a farmot és Sarah addigi életét. Kénytelen útra kelni, hogy új élőhelyet találjon magának. Hogy az út során átélt kalandok hogyan változtatják meg Saraht, a világról alkotott képét és a körülötte élőkhöz való viszonyát megtudhatja, aki megnézi eme különleges árnyjátékot!

Előadja: Herlambang Bayu Aji
Zene: Dorothea Ferber, Joko Ngadimin and Herlambang Bayu Aji

A bejegyzés trackback címe:

https://karakulitmarkuszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5512425465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása