5. nap
2017. április 26. írta: takacsvera46

5. nap

2017. április 25.

Simándi Katalin és Tömöry Márta
a szakmai érdeklődés nem csappant
51.jpg

A fesztivál utolsó napja az előző estén látott indiai árnyjátékról szóló szimpóziummal kezdődött.
Az előadás szerves része volt a vetítés, így a képek enyhén szürreális hatást mutatnak, de a lényeg  az elmondottak tartalma. Szó esett a templomi hagyományos árnyjáték formájáról, a család életéről, a bábok elkészítésének titkairól. A hagyományosan szarvasbőrből készített bábokat ma már kecske vagy borjú bőrből készítik, mert szigorú szarvasvadászati tilalom van érvényben. Ez a szarvasoknak örömteli a hagyományt viszont változásra készteti. De a bábok nagyon szépek akármelyik állat bőre bánja, A közel két órás előadás után megmutatták a szakmai érdeklődőknek, hogyan kell készíteni a csipkefinomságú mintákat,

 A SunCab.org karavánszínháznak mondja magát, s valóban egy vontatott ház konyhája a színpad és ezen a konyhaszekrényen játszódik ez a különleges árnyjáték. Katerina Hadravová és Kovács Tamás

Délután Cengiz Özek A varázsfa c. árnyjátéka nyűgözött le mindenkit. Ráadásul a művész megengedte, hogy hátulról is nézzük az előadást, így egy igazi showman - t láthattunk munka közben.

Ballada 
ez után a Pozsonyi Színház és Filmművészeti Főiskola Bábtanszék hallgatói mutatták be látványos produkciójukat, a bábok és az emberi test kombinációjával.

és végül a zárópercek következtek

karakulit_borito_01-1024x379_1.jpg

 

 Szép volt!

MárkusZínház egy bábszínház, egy családi bábszínház és a család lelkesen és szakértelemmel megcsinálta ezt az  egyedülálló vállalkozást, elhozta az Árny-játék színház nemzetközi képviselőit és egy színvonalas rendezvénysorozatot bemutatta a műfaj sokféleségét, hagyományokat és kortárs alkotásokat Mindannyiunk örömére.

A bejegyzés trackback címe:

https://karakulitmarkuszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1712454943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása